23 mei 2024

EMOJI Sportdag

Image (2)

Op donderdag 23 mei hebben de leerlingen van groep 6 van IKC Groeituin deelgenomen aan de EMOJI sportdag.

Het was een prachtige dag!

Mooi om te zien hoe de leerlingen van ons IKC in contact waren met andere leerlingen van zowel Nederlandse als Duitse scholen. Er werd met veel plezier samen gesport, in allerlei talen (en met handen en voeten😉) gecommuniceerd en heerlijk geluncht!

Deze sportdag is georganiseerd door studenten van het Graafschap College in opdracht van de fictieve gemeente EMOJI. In 2022 hebben de stad Emmerik en de gemeenten Oude IJsselstreek en Montferland een eerste grensoverschrijdende burgerconferentie georganiseerd. Hieruit kwam de fictieve gemeente EMOJI tot stand. Het doel van deze fictieve gemeente is dat verenigingen en andere partijen aan weerszijden van de grens elkaar meer en beter weten te vinden.

Voorafgaand aan de sportdag heeft groep 6 via Teams contact gehad met leerlingen van een Duitse school om elkaar alvast te ontmoeten. Binnenkort hebben zij opnieuw contact via Teams om deze mooie dag na te bespreken met elkaar.

Mooi om te zien dat we met een aantal leerlingen van ons IKC bij hebben kunnen dragen aan de mooie doelstelling van de fictieve gemeente EMOJI. Daarnaast is dit mooi passend bij onze doelstellingen rondom burgerschap!

Ook via deze weg willen wij de organisatie van de fictieve gemeente EMOJI, Christa van Dee, de studenten van het Graafschap College en sportpark FC Bergh hartelijk bedanken voor alle goede zorgen!